Kellemetlen szagok terjengnek a konyhai lefolyóból? Gyakran eldugul? Gyors és hatékony megoldást keres? Íme, néhány valóban használható tipp!

Az első, ami eszünkbe jut ilyenkor a legismertebb, de korántsem a leghatékonyabb módszer, a pumpa… Amennyiben a dugulás nagyon mélyen van, ez a megoldás nem fog segíteni egy cseppet sem. Nem beszélve arról, hogy a szagok ellen ezzel a technikával semmit nem tehetünk.

Lefolyótisztító vegyszerek

Sok esetben már csak nagyon későn vásárolják meg a háztartások a lefolyótisztító-szereket. Ilyenkor persze ezek is hatástalanok. Az igazság sajnos az, hogy a nagyon elhanyagolt lefolyókkal nem tud csodát tenni semmilyen vegyszer. Ilyenkor már csak a szétszerelés segíthet. Ezt azonban megfelelő odafigyeléssel meg lehet előzni!

Milyen lefolyótisztítót alkalmazzunk?

Érdemes olyan lefolyótisztítót vásárolni, amelyik fertőtlenítőszert is tartalmaz. Ekkor két legyet üthetünk egy csapásra, ugyanis nem csak a dugulást hárítjuk el, de a kellemetlen szagokat is megszüntethetjük vele. A Ferrokémia által ajánlott sűrített lefolyótisztító gél rendelkezik mindezekkel a tulajdonságokkal. Fertőtlenítő szert tartalmaz, amely megszünteti a szagokat, emellett sűrített állagának köszönhetően biztonságosan eltávolítja a lerakódott szennyeződéseket. Általában 3-4 decilitert elégséges beleönteni a lefolyóba, majd negyed óra várakozás után bő, langyos vízzel le kell öblíteni.

Fontos: 
Soha ne várjuk meg, míg teljesen eldugul a lefolyó! A dugulás első jeleinek észlelésénél használjunk lefolyótisztítót. Ezzel megelőzhetjük a nagyobb bajt! Az elhanyagolás komoly károkat okozhat, amelynek anyagi vonzatai is nagyobbak lehetnek egy lefolyótisztító áránál.

 

keyboard_arrow_up