A vízkő a szép fürdőszoba legnagyobb ellensége. Elhanyagolása esetén nem csak esztétikailag rontja otthonunk összképét, de komoly károkat is okozhat a fürdőszobában.

A vízkő a kádat, csapot, WC-t, de még a csempéket sem kíméli. A víz keménységétől függően egy – két hét után újra és újra megjelenik. Amennyiben hónapokig elhanyagoljuk, komoly károkat is okozhat. Érdemes legalább hetente kis időt fordítani a fürdőszoba vízkő-mentesítésére. Ezzel nem csak a vízkő felgyülemlését előzhetjük meg, de a nagyobb fáradtságot igénylő munkát is.

Néhány tipp a makulátlan fürdőszobáért:

  • A vízkő ellen nagyon hasznos, ha használat után egy puha ronggyal szárazra töröljük a vízzel legjobban érintkező felületeket. (Csempét, csaptelepeket, kád szélét stb.) Ezzel megelőzhetjük a foltosodást és a vízkő lerakódását. Ez csak pár pillanatot vesz igénybe fürdés után, mégis nagyon sok munkától kímélhetjük meg magunkat ezzel a kis odafigyeléssel.
  • A kisebb szennyeződéseket remekül eltüntethetjük egy kis ecet segítségével. Ez bár hatékony, a szaga kellemetlen lehet. Nagy felületeket nem érdemes tisztítani vele, mert hosszú idő, még az ecet szaga elszáll.
  • A szokásos takarításnál ajánljuk a Ferrokémia által forgalmazott Express Vízkőoldó koncentrátum használatát. A foszforsav alapú vízkőoldó koncentrátum alkalmas fém, üveg, műanyag felületek vízkő-mentesítésére. Súrlódás nélkül tisztítja a felületeket. Makacs szennyeződések esetén a szert hígítás nélkül alkalmazzuk a felületen. Kisebb szennyeződések esetén hígítsuk a szert, és ezzel mossuk át a kezelendő felületet.
  • WC-k vízkő-mentesítésére ajánljuk a FERROLUX WC tisztítószert és vízkő-eltávolítót. 5-10 perc alatt teljesen eltávolítja a WC-ről a szennyeződéseket, a vízkövet és emellett fertőtleníti is a felületet. 

A fürdőszoba tisztán tartása folyamatos figyelmet igényel. Néhány egyszerű praktikával nagyon sokáig gyönyörű maradhat fürdőszobánk!

keyboard_arrow_up