A ház lábazata igen erősen ki van téve a környezeti hatásoknak. A lábazat legfőbb „ellenségei” az eső, a hó és a jég lehetnek. Nem megfelelően megválasztott lábazati vakolat esetében hamar találkozhatunk salétromosodással, berepedezéssel, lepergéssel.

Ahhoz, hogy a lehető leghosszabb ideig biztonságban tudhassuk házunk eme kritikus pontját, a szakemberek a műgyantás lábazati vakolatok használatát ajánlják. Kellő alapozás esetén a műgyantás vakolat optimálisan tapad, a kicsapódó sók nem feszítik fel a vakolatot. Ezen kívül elévülhetetlen erénye a műgyantás lábazati vakolatoknak, hogy nagyon tartósak, extrém körülmények között is víz és fagyállóak. Tudni kell róluk, hogy lassabban kötnek, mint az egyéb vakolatok, viszont nagyon sokáig tartanak, időtállóak.

A legtöbb termék polisztirol-szigetelésre, glettelt felületre is alkalmazható, a lábazati hőszigetelő rendszer legutolsó rétegeként felhordható. Erénye még, hogy mosható, igen dekoratív és hosszú idő elteltével is megtartja régi színét. Ajánljuk a TOSCANA lábazati márvány őrlemény vakolatok használatát. A két komponensű bevonat jól tapad az ásványi eredetű felületeken. Rugalmas, repedésáthidaló, páraáteresztő képességű vakolat, amely nagyon jól ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Tippek: 

  • Lábazat vakolása előtt minden esetben érdemes alapozót használni, hogy kivédjük a sókiválást.
  • A vakolatot rozsdamentes glettvassal vigyük fel, egyszerre egy felületen dolgozzunk.
  • A vakolatok száradási ideje lehet egy hét is. Ez alatt fokozottan védjük a lábazatot.
  • Érdemes a munkálatot olyankor végezni, amikor nem számolhatunk nagy esőzésre, az idő száraz és meleg.
  • A jó minőségű műgyanta alapú vakolat hosszú ideig tart, védi házunkat a vizesedéstől.
keyboard_arrow_up