A színek fontos elemei életünknek. Mára már tudományos ténnyé is vált, hogy egyes színek képesek befolyásolni hangulatunkat, közérzetünket. Az alternatív medicina már évtizedek óta használja a színek gyógyító erejét. Ezt az otthonunkban is megtehetjük egy kis utánajárással.

Természetesen a személyiségtől függ leginkább, hogy melyik az a szín, amely megnyugtat, felüdít, energizál. Az első és legfontosabb szempont a szoba színének kiválasztása során a személyes preferencia legyen! A Toscana COLOR színes, dörzsálló festékei közül mindenki bátran válogathat. A Klasszik, Trend és Extrém színkategóriák között mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb színt és árnyalatot. A klasszikus-, a modern és az extrém színek kedvelői is tudnak miből válogatni.

Hiába mondják, hogy a zöld szín energizál, ha nem szeretem azt a színt, akkor engem csak dühíteni fog, hogy hagytam magam rábeszélni. Egy szó, mint száz, maradjunk a személyiségünk határain belül ebben a döntésben is. A másik fontos tényező, hogy milyen tevékenységeket végzünk leginkább a szobában. Ha dolgozunk, akkor érdemes valamilyen üdítő, energizáló színt választanunk. Ha pihenünk, alszunk, feltöltődünk, relaxálunk, akkor valamilyen nyugtató hatású szín lesz a legmegfelelőbb.

Íme, néhány általános tudnivaló a színek érzésekre gyakorolt hatásáról:

 • Fehér 
  Talán ez a legkedveltebb szín a lakásokban. A fehér egyszerű, tisztaságot sugárzó szín. Remekül passzol minden bútorhoz. Leginkább a letisztultság és a rend érzését erősíti. Akik számára a legfontosabb otthonukban a tisztaság, válasszák ezt a színt szobájukban. A fehér szín mindezeken felül remekül dekorálható. Mivel hűvös szín, érdemes feldobnunk fehér szobánkat is egy kis dekorációval vagy valamilyen színesebb bútorral. 
 • Kék 
  A kék a nyugalom színe. Azoknak ajánljuk, akik stresszesebb hétköznapokat élnek a munkájuk miatt. A kék szín hűvös, azonban békességet és nyugalmat áraszt. Kitűnő választás lehet hálószobában, de akár nappaliban is. 
 • Zöld 
  Az zöld már évezredek óta az élet színe. Elsősorban frissességet és biztonságot sugároz. Ajánljuk ennek a színnek bármely árnyalatát gyerekszobákba, dolgozószobákba. A zöld kitűnő választás lehet idegesebb, kimerült embereknek. 
 • Sárga 
  A sárga a vidámság és az életigenlés színe. Nagyon erős élénkítő hatása van, jó kedvre derít, és állítólag segíti a kreativitást. Ajánlott idősebbek szobájában, de olyan szakemberek dolgozószobájába is, akiknek frissességre, inspirációra van szükségük. 
 • Piros 
  A piros a szenvedély és a szerelem színe. Energizál, feltölt életkedvvel. A szerelmesek és a friss házasok nem véletlenül választják gyakran ezt a színt a hálószobájukba. Érdemes azonban ennél a színnél odafigyelni arra, hogy a vörös sötétebb árnyalatai már nem a szerelmet és a gyengédséget erősítik, hanem kifejezetten haragot, idegességet generálhatnak… 
 • Rózsaszín 
  A rózsaszín a szeretet és a „szív” színe. Érzelmeket előhívó, sokak számára túlzottan is érzelmes szín, mégis sokan választják babaszobákba. Nem véletlenül van ez így! 

Tipp: 
Erős, extrém színből elég lehet a szoba egy, vagy két oldalának lefestése.

keyboard_arrow_up